PROJEKT UE DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ

Rozpoczęła się rekrutacja do projektu „Aktywni, kompetentni, zatrudnieni - program kompleksowego wsparcia osób niepełnosprawnych na otwartym rynku pracy. II edycja.” Województwo Śląskie. Projekt realizuje Personalne Doradztwo Biznesowe Małgorzata Jędrzejewska, Gliwice ul. Świętojańska 5A/11, na zlecenie Fundacji Sustinae z Krakowa. Celem projektu jest aktywizacja zawodowa i społeczna osób niepełnosprawnych z województwa śląskiego. W ramach projektu przewidziano zastosowanie zintegrowanych, kompleksowych metod wsparcia wejścia na otwarty rynek pracy. Poza specjalistycznym wsparciem szkoleniowo – doradczym, uczestnicy programu mogą liczyć na indywidualne doradztwo zawodowe oraz pośrednictwo pracy. Każdy z uczestników będzie miał możliwość odbycia stażu zawodowego, na lokalnym rynku pracy.

Projekt adresowany jest do kandydatów posiadających aktualne orzeczenie o niepełnosprawności, zamieszkałych na terenie województwa śląskiego. Prosimy o kontakt z koordynatorem Katarzyną Rutkowską pod numerem telefonu : 533 312 030 oraz drogą elektroniczną Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Projekt jest współfinansowany przez Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych. Udział w projekcie jest bezpłatny.

Aktualności dotyczące projektu dostępne są na stronie: http://fundacjasustinae.org/

PROJEKT DLA OSÓB POWYŻEJ 30 LAT

Firma Kompass Consulting organizuje program szkoleniowo - stażowy „Nie czas na FAJRANT! Czas na AKTYWNOŚĆ zawodową bezrobotnych i nieaktywnych mieszkańców województwa śląskiego”. Projekt uruchomiony został z dniem 01.06.2017 i oferuje wsparcie dla bezrobotnych i nieaktywnych zawodowo którzy ukończyli 30 rok życia. Uczestnik w projekcie może otrzymać: stypendium szkoleniowe tj. 365,20 zł- 997,40 zł brutto/ osobę, wynagrodzenie za staż w kwocie 1.850 zł brutto/za każdy przepracowany miesiąc, zaświadczenie/certyfikat potwierdzający zdobyte przez Ciebie kwalifikacje / kompetencje. Osoby zainteresowane odsyłamy na stronę firmy: http://czasnaaktywnosc.kompass-consulting.pl/

PROJEKT DLA OSÓB POWYŻEJ 30 LAT

Firma Business Center 1 Sp. z o.o. organizuje program szkoleniowo - stażowy, którego celem jest aktywizacja osób bezrobotnych po 30 roku życia. Osoby zainteresowane odsyłamy na stronę firmy: http://bc1.pl/efs.php?id=21

PROJEKT DLA OSÓB POWYŻEJ 29 LAT

Mazowiecka Grupa Szkoleniowo-Doradcza organizuje projekt skierowany do osób bezrobotnych i bierbych zawodowo o niskich kwalifikacjach. Szczegółowe informacja: www.czasnazmiany.mgsd.pl.

PROJEKT DO MŁODYCH 18-29 LAT

Firma Polbi Sp. z o.o. organizuje ciekawy projekt skierowany do osób młodych poszukujących pracy. Więcej informacji na: www.bit.ly/mlodosctoatut.

JAK SZUKAĆ PROJEKTU DLA SIEBIE - wyszukiwarki

Fundacja Rodzin Górniczych nie bierze udziału w w/w projektach. Otrzymując informacje o realizowanych w Regionie projektach, jedynie udostępniamy je na naszej stronie, mając na uwadze naszych podopiecznych poszukujących pracy i chcących pogłębić swoje kwalifikacje i wykształcenie.