Fundacja Rodzin Górniczych wzięła udział w akcji "Pomagam bo lubię" w Auchan Katowice (Trasa Nikodema i Józefa Renców 30, Katowice-Tysiąclecie) w dniu 10 marca 2018 roku.

Dziękujemy wszystkim odwiedzającym nasze stoisko, dzieciom, które bawiły się z nami oraz naszym podopiecznym, pomagającym w akcji.

Na naszym stoisku informowaliśmy komu i jak pomagamy. Udzielaliśmy konsultacji rodzinom górniczym w kwestii ubiegania się o pomoc z Fundacji Rodzin Górniczych. Dla dzieci przygotowaliśmy strefę, w której mogły zagrać w gry planszowe.

Przypominaliśmy również o rocznym rozliczeniu z Urzędem Skarbowym - Rozlicz PIT i Przekaż 1% potrzebującym pomocy, promując odpis 1% na Naszą Fundację – NR KRS 0000127003.

Fotorelacja z wydarzenia

AuchanKatowice2018

W akcji wzięliśmy udział po raz drugi. Uważamy, że jest to bardzo ciekawa inicjatywa Auchan Katowice, która pozwala zaprezentować swoją działalność organizacjom pozarządowym.

A tak było rok temu - Fundacja Rodzin Górniczych w akcji "Pomagam, bo lubię" 1 kwietnia 2017 roku Auchan Katowice.