Pomogli

Węglokoks w swojej siedzibie w dniu 26 lipca 2017 roku gościł przedstawicieli Fundacji Rodzin Górniczych, katowickich domów dziecka Tęcza i Zakątek oraz ich wychowanków. To właśnie przede wszystkim dzieciom służyć mają komputery i monitory podarowane przez firmę.
Cieszy nas inicjatywa podjęta przez Węglokoks. Doceniamy, że firma, pomimo ciężkich czasów, wykazuje się dużą wrażliwością na potrzeby społeczne. W imieniu swoim oraz Fundacji chcieliśmy serdecznie podziękować - mówi Ryszard Wyględacz, prezes Fundacji Rodzin Górniczych.
W sumie Węglokoks przekazał 23 komputery i laptopy, jak również monitory oraz myszy i klawiatury.
Postanowiliśmy przekazać sprzęt komputerowy, z którego nie korzystają już nasi pracownicy, a który przyda się właśnie Wam. Cieszę się, że z entuzjazmem przyjęliście naszą propozycję. To dobre komputery, które będą Wam jeszcze długo służyć. Z Fundacją Rodzin Górniczych współpracujemy od lat, natomiast mam także nadzieję, że wspólnie z Domami Dziecka Tęcza i Zakątek podejmiemy wiele kolejnych ciekawych inicjatyw – powiedział prezes Węglokoksu S.A. Sławomir Obidziński.

FOTORELACJA Z PRZEKAZANIA

komputery Weglokoks

Weglokoks

NATNa sezon letni 2017 roku Nadwiślańska Agencja Turystyczna Sp. z o.o. przekazała Fundacji Rodzin Górniczych voucher na 7 dniowy pobyt dla matki z dzieckiem (do lat 17) w Hotelu „Ogrodzisko” w Wiśle. Pobyt obejmuje 7 dni z zakwaterowaniem i pełnym wyżywieniem. Po przeprowadzonym naborze chętnych rodzin na pobyt została zakwalifikowana wdowa z 2 dzieci (6 lat i 3 lat).