Jak pomagać potrzebującym rodzinom?

Osoby, które trafiły na stronę Fundacji Rodziny Górniczych, z pewnością zastanawiają się, w jaki sposób mogą nieść pomoc potrzebującym rodzinom. Wyjaśniamy. Nie prowadzimy działalności gospodarczej, a wszystkie nasze działania finansowane są ze składek, a także darowizn, które przekazywane są przez firmy i osoby prywatne. Inną formą pomocy w naszej codziennej misji, jest przekazanie naszej fundacji górników odpisu 1% podatku.

W codziennej działalności pomagamy wdowom, sierotom i  inwalidom górniczym, a także rodzinom górniczym, które potrzebują wsparcia materialnego.

NATNa sezon letni 2017 roku Nadwiślańska Agencja Turystyczna Sp. z o.o. przekazała Fundacji Rodzin Górniczych voucher na 7 dniowy pobyt dla matki z dzieckiem (do lat 17) w Hotelu „Ogrodzisko” w Wiśle. Pobyt obejmuje 7 dni z zakwaterowaniem i pełnym wyżywieniem. Po przeprowadzonym naborze chętnych rodzin na pobyt została zakwalifikowana wdowa z 2 dzieci (6 lat i 3 lat).